Zeytinyağı içerisinde ne olduğu hala bilinemeyen bulunamayan
bazı kimyasallar ihtiva etmektedir. Zeytin yağını zeytin yağı yapan bu
kimyasallardır.
Bu
kimyasallar zeytinyağını normal oda şartlarında sakladığınız zaman asırlar
boyunca bozulmadan yenilebilecek evsafta kalmasını sağlamaktadır. Yani bu madde
veya maddeler zeytinyağına antioxidan olarak etki etmektedirler. Zeytinyağlı
sabun ise,bu maddeler dolayısı ile ciltte geri yağlandırıcı(reoily) denilen bir
etki hissettirmektedir.
Her şeyin en kıymetlisi en güç ulaşılabilecek yerde olur sırrı sebebince zeytinyağını zeytinyağı yapan bu malzeme yoğun bir şekilde zeytin çekirdeğinin içerisindedir.
Her şeyin en kıymetlisi en güç ulaşılabilecek yerde olur sırrı sebebince zeytinyağını zeytinyağı yapan bu malzeme yoğun bir şekilde zeytin çekirdeğinin içerisindedir.
Bu faydayı elde etmek için ise kahvaltılarda yenilen zeytin çekirdeklerini yutmak gerekir. Yutulan Zeytin çekirdeği boğaz boşluğundan mideye girene kadar eriyen yediğimiz tek maddedir. Yani hazmı en kolay yiyecek zeytin çekirdeğidir.
Faydaları ise: ülser gastrit gibi mide problemlerini bitirdiği gibi bağırsak ve sindirim yollarını düzenler. Basur ve prostatı engeller. Ve iç organlarda oluşabilecek kanserojen hücre riskini binde birlere indirger.
Her şeyde olduğu gibi burada da az da olsa sürekli olması, gerek tuz gerekse zeytin çekirdeğini yutmak ve bunu her gün her yemekte yapmak önemlidir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder